over

wat is yoi?

biologische vegan vleesopvolger
Je hoeft alleen groente toe te voegen voor een complete maaltijd.

belangrijkste kenmerken

Onze producten hebben het SKAL keurmerk. Dat betekent dat het voldoet een de EU-regels voor biologische landbouw.

onze vleesopvolger is volledig vrij van dierlijke producten of materialen.

Geen van de 14 allergenen zitten in YOi, dus iedereen kan het eten.

in YOi zit 13 gram eiwit per 100 gram. Eiwitrijk betekent: minimaal 20% van de energie bestaat uit eiwitten. Bij YOi is dat 33,3%. Door de fermentatie zijn de eiwitten ook al ‘in stukjes geknipt’ naar peptiden. Deze zijn simpel te verteren naar aminozuren. Hierdoor kan ons lichaam de eiwitten snel en volledig opnemen.

er zit 14 gram vezels in per 100 gram. Vezelrijk betekent: het product bevat minimaal 6 gram vezels per 100 gram. Het voedingscentrum zegt over vezels: “Belangrijk voor de gezondheid. Ze dragen bij aan een verzadigd gevoel en verminderen het risico van hart- en vaatziekten, diabetes type2 en darmkanker”.

Wist je dat vezels de voeding vormen van onze goede darmbacteriën?

eenvoudig en snel klaar

De voedingswaarde van YOi is bijzonder. Het vervangt zowel vlees als aardappels. Je hebt er alleen nog groente bij nodig.

Je kunt een YOi Maaltijdbasis even grillen of bakken en daarna bijvoorbeeld gewokte spinazie erop doen. Of je bakt kleine blokjes YOi en doet er specerijen bij. Heerlijk in een salade of over een stamppotje.

Snel op tafel

Binnen 10 minuten heb je een heerlijke en gezonde vegan maaltijd op tafel. Het YOi Rulgehakt kan worden gebruikt als gewoon rul gebakken gehakt. Als je een plak in blokjes snijdt en die lekker knapperig bakt, kunnen ze over stamppotjes, rijstgerechten en salades.

de YOi producten hebben een stevige bite en smaken een beetje notig. Vrij neutraal, eigenlijk. Hierdoor kun je YOi combineren met vrijwel alle smaken. Zout, zoet, zuur, bitter én umami, alles gaat prima samen.

YOi ideaal om te gebruiken als basis voor lekkere smeerseltjes en groentegerechten.  Verder neemt het snel smaken op. Heb je zin in shoarma, dan voeg je shoarma-kruiden toe. Mag het Italiaans zijn, dan combineren groene kruiden en tomaat prima.

De neutrale smaak maakt de gebruiksmogelijkheden als vleesopvolger eindeloos. Fijn voor de chef-kok die echt kan koken met dit product!

YOi is gefermenteerd. Hierdoor zijn de negatieve effecten van peulvruchten verdwenen. Denk aan opgeblazen gevoel en winderigheid. Doordat het gefermenteerd is, zijn de moeilijk te verteren verbindingen als het ware in stukjes geknipt. Hierdoor zijn de eiwitrijke peulvruchten  licht verteerbaar gemaakt. Ze zijn volledig en gemakkelijk op te nemen door het lichaam. Ook de antinutriënten zijn weg.

Ingrediënten:

Voedingswaarde

Geen vleesvervanger, maar vleesopvolger

YOi is een biologische vegan vleesopvolger. Het  is iets totaal anders dan veel vleesvervangers die in supermarkt liggen. Omdat YOi namelijk wèl duurzaam en gezond is.

Het bestaat voor 90% uit biologische peulvruchten, en voor 10% uit biologische haver en zilvervliesrijst. Bovendien is YOi gefermenteerd.

Om de aarde gezond te houden is het nodig om duurzame en gezonde ‘vleesopvolgers’ te gaan eten. Daarom maken we geen vlees na, maar leveren een (h)eerlijk eiwitrijk product.

Geïnteresseerd in onze producten?

Zowel particulieren als horeca en catering kunnen bij ons terecht voor YOi. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de bestelpagina. Wil je weten wat YOi voor jouw bedrijf kan doen, neem dan contact met ons op.

biologische vegan vleesopvolger

maak kennis met de fermenteerfabriek

YOi wordt ontwikkeld en geproduceerd in de Fabriek van ZwamBoon b.v. in Apeldoorn.

In de Fabriek is een HACCP productieruimte. In hetzelfde oud-industriële pand beschikken Arja & Bert ook over een grote demonstratieruimte. Hier kunnen bedrijven en instellingen kennismaken met de YOi vleesopvolgers van ZwamBoon. Arja & Bert vertellen met passie alles over de veelzijdigheid, de duurzaamheid en de gezondheidsvoordelen. En uiteraard valt er van alles te proeven en uit te proberen.

In de demonstratieruimte vind je ook de Fermenteerfabriek. Kleine groepen cursisten kunnen daar de fijne kneepjes van het groenten fermenteren leren.