missie

Onze missie

Het produceren van duurzame voedingsmiddelen die vegan biologisch en allergeenvrij zijn. Hierdoor kunnen zowel de mensen als de aarde gezonder worden.

want...

De manier waarop we op dit moment de wereld voeden is niet langer vol te houden. De mensen eten veel slecht voedsel en de aarde zucht onder de enorme belasting, raakt uitgeput en zwaar vervuild.

YOi is een vleesopvolger en geen vleesvervanger.

Wij noemen ons product bewust een vleesopvolger. We willen geen imitatie-vlees maken. YOi is rijk aan hoogwaardig eiwit met een volledig aminozuur-profiel. Het is bovendien door de fermentatie snel en volledig door het lichaam op te nemen. Verder bevat YOi heel veel voedingsvezels, iets wat niet in vlees zit. Deze voedingsvezels zijn enorm belangrijk voor onze gezondheid. Ze ondersteunen de spijsvertering, ons darm-microbioom, onze weerstand, immuunsysteem en het totale welbevinden.

YOi bestaat uit slechts een paar grondstoffen. En die worden minimaal bewerkt (weken,  koken en fermenteren). Als je dit vergelijkt met de gemiddelde vleesvervanger dan hoeven we niet uit te leggen waarom YOi een veel gezondere en duurzamere keuze is.

Door een slimme keuze van ingrediënten is YOi vegan biologisch en allergeenvrij.

Dierlijke eiwitten vs. plantaardige eiwitten

Vaak wordt gedacht dat we onze eiwitten (proteïnen) uit vlees moeten halen. Dat is achterhaald.

De mens is prima in staat om eiwitten uit plantaardige voeding te halen. Sterker nog: zo is de mens gemaakt. Koeien, varkens en kippen halen hun eiwitten uit planten en zijn eigenlijk een soort tussenstation voor eiwitten.

Mensen zijn toegerust om planten te eten en daar de eiwitten uit te halen. Aan ons gebit is dat nog goed te zien. Ons lijf is bedoeld om eiwitten uit planten te halen, niet uit de dieren die planten gegeten hebben. YOi producten zitten boordevol plantaardige eiwitten met een compleet aminozuurprofiel. Als je YOi eet, heb je geen vlees meer nodig.

YOi is een gefermenteerd product. Hierdoor is het licht verteerbaar. Naast goed opneembare eiwitten bevat YOi ook licht verteerbare koolhydraten. Dit ene product bevat alles wat in vlees én aardappelen, pasta en brood zit.

Wil je meer weten over de impact van dierlijke en plantaardige eiwitten op jouw lichaam? Dan adviseren we de documentairefilm ‘the Game Changers

YOi is vegan biologisch en allergeenvrij

Duurzame verbouwing

Door plantaardige eiwitten te eten, is er minder veeteelt nodig. Minder veeteelt betekent minder uitstoot van stikstof, minder productie van veevoer en minder gesleep met dieren over de wereld.

YOi wordt gemaakt van peulvruchten die zoveel mogelijk in de omgeving verbouwd worden. Het verbouwen van peulvruchten is goed voor de grond en voor de samenstelling van de lucht. Peulvruchten behoren tot de Vlinderbloemigen. Ze hoeven nauwelijks bemest te worden (hoera: minder stikstof!), want ze halen stikstof uit de lucht (hoera: nóg minder stikstof!).

De wortels van de planten gaan diep de grond in en maken hierdoor de grond prachtig rul. Na het oogsten van de droge peulvruchten blijven de restanten van de plant op het land liggen. Zodat de grond hiermee perfect bemest wordt.

YOi is vegan biologisch en allergeenvrij.

De ingrediënten die voor YOi gebruikt worden zijn biologisch. Daarnaast bevatten ze geen allergenen. Zelfs de biologische haver die gebruikt wordt, is gegarandeerd glutenvrij.