Recept gefermenteerde Hummus van YOi Maaltijdbasis

Ingrediënten

Voor dit ‘recept gefermenteerde hummus’ heb je nodig:

 

  • 1 YOi maaltijdbasis van 200 g
  • 2 eetlepels mooie olijfolie
  • 2 eetlepels Tahin* (sesampasta)

    recept gefermenteerde hummus
    Tahin
  • 5 eetlepels water
  • 30 g gedroogde tomaat
  • 2 teentjes knoflook of 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • zout (naar smaak!), begin met een halve theelepel
  • 1/2 theelepel gemalen peper
  • Eventueel wat paprikapoeder

 

*Dit bevat allergenen

recept gefermenteerde hummus

bereiding

Dit ‘recept gefermenteerde Hummus’ wordt gemaakt van een YOi Maaltijdbasis. De peulvruchten in YOi zijn gefermenteerd, waardoor deze hummus licht verteerbaar is.

  • Zet de keukenmachine klaar.
  • Spoel de gedroogde tomaten even goed af, omdat daar veel zout op kan zitten. Bij gedroogde tomaten in olie hoeft dit niet.
  • Breek de YOi Maaltijdbasis in stukken, snijd de gedroogde tomaten in stukken en doe beide in de keukenmachine.
  • Voeg 3 eetlepels water toe en alle overige ingrediënten. Zet de keukenmachine aan en pureer alles tot een mooie, egale, smeuïge massa. Met het restant van het water (2 eetlepels of meer) kun je de hummus zo dik of dun maken als jij lekker vindt. Afhankelijk van het vochtgehalte van de tomaten kan het zijn dat je meer of minder water nodig hebt.
  • Als de hummus naar je zin is, doe je hem over in een mooi schaaltje. Het ziet er heel lekker uit als je er wat paprikapoeder over strooit. Maak af met een straaltje olijfolie eroverheen.

 

Lekker op een stukje brood, of op een gebakken plakje YOi.

Eet smakelijk!