Hummus van YOI maaltijdbasis

Ingrediënten

1 YOI maaltijdbasis van 200 g
2 eetlepels mooie olijfolie
2 eetlepels Tahin* (sesampasta)
5 eetlepels water
30 g gedroogde tomaat
2 teentjes knoflook of 1 tl knoflookpoeder
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel zout (naar smaak!)
1/2 theelepel gemalen peper
Eventueel wat paprikapoeder

*Dit bevat allergenen

hummus van YOI maaltijdbasis

bereiding

Zet de keukenmachine klaar.
Spoel de gedroogde tomaten even goed af, omdat daar veel zout op kan zitten. Bij gedroogde tomaten in olie hoeft dit niet.
Breek de YOI maaltijdplak in stukken, snijd de gedroogde tomaten in iets stukken en doe beide in de keukenmachine.
Voeg 3 eetlepels water toe en alle overige ingrediënten. Zet de keukenmachine aan en pureer alles tot een mooie, egale, smeuïge massa. Met het restant van het water (2 eetlepels of meer) kun je de hummus zo dik of dun maken als jij lekker vindt. Afhankelijk van het vochtgehalte van de tomaten kan het zijn dat je meer of minder water nodig hebt.
Als de hummus naar je zin is, doe je hem over in een mooi schaaltje. Het ziet er heel lekker uit als je er wat paprikapoeder over strooit. Maak af met een straaltje olijfolie eroverheen.
Lekker op een stukje brood, of op een stukje YOI.

Eet smakelijk!