Mexicaanse pasta met YOI rulgehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:
2 pakjes YOI rulgehakt van 200 g
Mexicaanse kruidenmix
Olie om in te bakken (4 eetlepels)
Pasta* 250 g (linzen-, kikkererwtenpasta zijn glutenvrij!)
Ui, 2 stuks
Knoflook, 1 á 2 teentjes
Paprika, 1 kleur naar keuze
Tomatenblokjes 1 blikje
Mais 1 blikje
Gemalen kaas*, bijvoorbeeld cheddar of een vegan alternatief
Crème fraîche*
Limoen of limoensap
Avocado om te garneren

*dit bevat allergenen

pasta met YOI rulgehakt

bereiding

Verwarm de olie op halfhoog vuur in een hapjespan. Voeg het YOI rulgehakt toe en bak dit goudbruin. Meng de Mexicaanse kruiden erdoor en haal het uit de pan. Laat zo veel mogelijk olie in de pan zitten.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Snipper de ui , pers de knoflook en fruit dit in de achtergebleven olie. Snijd de paprika in blokjes en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe. Zet het vuur wat hoger en laat dit met een deksel op de pan 7 minuten koken.
Doe nu de gekookte pasta, het rulgehakt, de uitgelekte maiskorrels en een deel van de kaas erbij in de hapjespan en meng dit goed. Proef en voeg eventueel zout en peper toe.
Laat dit nu even een paar minuten doorwarmen, zodat alles de juiste temperatuur heeft.
Verdeel de pasta over de (4) borden, strooi de rest van de gemalen kaas eroveren doe er een dot room op. Garneer met wat schijfjes avocado en partjes limoen, waarvan het sap heerlijk combineert.

Eet smakelijk!