Sperziebonenschotel met YOI bakblokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:
800-1000 g sperziebonen
20 ml (olijf)olie
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook
oregano, tijm en rozemarijn naar smaak
200 g YOI bakblokjes
1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl uipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine basterdsuiker
of 10 g YOI allergeenvrije Smokey-specerijenmix
100-150 g geraspte kaas* of vegan alternatief
1 bekertje crème fraîche* of vegan alternatief
Zout en peper naar smaak

*Dit bevat allergenen

sperziebonen met YOI bakblokjes

bereiding

Kook de bonen in water met een beetje zout in 10 à 12 minuten beetgaar. Snipper ondertussen de ui en de knoflook en verwarm de oven voor tot 200 graden (hetelucht) of 220 graden.
Bak de YOI bakblokjes in een laagje olie naar keuze in 5 à 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de olie, voeg de specerijen toe.
Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook licht aan. Doe de (gesneden) kruiden en de YOI bakblokjes bij de gefruite ui en haal de pan van het vuur.
Roer met een vork de crème fraîche los. Voeg de kaas toe en meng dit door elkaar.
Doe de helft van de sperziebonen in een ovenschaal. Verspreid het ui-knoflook-kruiden-YOI-mengsel over de laag bonen.
Schik de rest van de bonen hierop. Verdeel het kaas/roommengsel over de bovenkant.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten is je sperziebonenschotel klaar. Lekker met een stokbroodje, met aardappelpuree of gewoon zo. Je kunt dan overwegen wat meer sperziebonen te gebruiken.

Maak je de schotel een dag van tevoren klaar, reken dan op circa 45 minuten oventijd.

Eet smakelijk!