YOI maaltijdbasis met gemengde groente ‘Urap Urap’

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:

4 plakken YOI maaltijdbasis
beetje olie om te bakken

200 g sperziebonen
150 g witte kool
125 g taugé
75 g geraspte kokos
2 tl geraspte ctroenschil of 4 djeroek poeroet
3 tenen knoflook
2 rode pepers
2 kleine sjalotten
1/2 rode paprika
1/2 winterpeen
1,5 el limoensap
2 el basterdsuiker of gula djawa
1 tl kurkuma
1 tl koriander
1/2 tl trassi*

*Dit bevat allergenen, voor vegetarisch achterwege laten.

bereiding

Doe de 1/2 paprika, 2 pepers, 2 sjalotjes, 3 tenen knoflook, citroenschil, 1/2 tl trassi, 1 tl koriander en 1 tl kurkuma in de keukenmachine en maak er een mooie gladde kruidenpasta van.
Doe een scheut olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta kort op laag tot matig vuur. Voeg 2 el basterdsuiker en het limoensap toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur laag en meng 75 gr geraspte kokos door het geheel. Zet het vuur nu even uit terwijl je de groenten snijdt.

Zet een grote pan water op het vuur. Snijd de winterpeen in reepjes of blokjes, halveer de sperziebonen, snijd de witte kool fijn.
Bak de YOI maaltijdbasis goudbruin in wat olie in de koekenpan of in een contact-grill.
Blancheer de groenten als het water kookt in deze volgorde: als eerste de sperzieboontjes 2 minuten koken. Dan voeg je de winterpeen toe, dit 3 minuten koken. Dan de taugé erbij en nog 1 minuut en dan de witte kool nog 30 seconden. Doe de inhoud vna de pan in een vergiet en spoel nu de groentes onder ijskoud water af zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken.
Zet ondertussen het vuur met je kokosmengsel weer wat hoger.
Voeg de groenten toe aan het kokosmengsel en verwarm terwijl je het goed door elkaar mengt.
Verdeel de groente over de YOI maaltijdbasis.

Eet smakelijk!