YOI maaltijdbasis met spinazie, ui en champignons

Ingredi├źnten

Voor 2 personen heb je nodig:
2 x YOI maaltijdbasis van 200 g
Sambal naar keuze (wij namen Badjak)
400 g verse gewassen bladspinazie
250 g (kastanje)champignons
1 flinke ui
1 teen knoflook
Zout en peper
Olie om in te bakken

spinazie champignons ui YOI maaltijdbasis

bereiding

Bak de YOI maaltijdbasis goudbruin in wat olie in de koekenpan of in een contact-grill.
Maak de ui schoon en snijd de ui in halve ringen. Plet de knoflook met de zijkant van een groot mes, verwijder het droge velletje en snijd de knoflook in kleine stukjes.
Borstel de champignons eventueel een beetje schoon, snijd ze doormidden of in kwarten en bak ze in een laagje olie naar keuze. Als ze rondom een beetje bruinig gekleurd zijn, mogen de ui en de knoflook erbij. Laat op een zacht vuurtje even een minuut of 3,4 bakken.
Smeer ondertussen de gebakken YOI maaltijdbasis in met een laagje van de sambal die jij lekker vindt.
Voeg de gewassen spinazie toe aan de champignons, zet het vuur wat hoger en laat al roerend de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Doe het spinazie-/champignonmengsel op de YOI maaltijdbasis en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: een beetje kokos(room) is er lekker bij