YOi maaltijdbasis met gewokte spinazie recept

Ingrediënten

Voor dit YOi Maaltijdbasis met gewokte spinazie recept heb je voor 2 personen nodig:

  • 2 x YOi Maaltijdbasis van 200 g
  • Sambal naar keuze (wij namen Badjak)
  • 400 g verse gewassen bladspinazie
  • 250 g (kastanje)champignons
  • 1 flinke ui
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper
  • Olie om in te bakken

Bereidingstijd:

ongeveer 10 minuten

TIP: lekker met wat zoute pinda’s*

*dit bevat allergeen

spinazie champignons ui YOI maaltijdbasis

bereiding

Qua voedingswaarde vervangt YOi zowel aardappelen als vlees. Je hoeft dus alleen groente toe te voegen om een complete maaltijd op tafel te zetten. Met dit YOi Maaltijdbasis met gewokte spinazie recept, staat jouw maaltijd binnen 10 minuten op tafel.

Hoe maak je het:

  • Bak de YOi Maaltijdbasis goudbruin in wat olie in de koekenpan of in een contact-grill.
  • Maak de ui schoon en snijd de ui in halve ringen. Plet de knoflook met de zijkant van een groot mes, verwijder het droge velletje en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  • maaltijdbasis met gewokte spinazieBorstel de champignons eventueel een beetje schoon, snijd ze doormidden of in kwarten en bak ze in een laagje olie naar keuze. Als ze rondom een beetje bruinig gekleurd zijn, mogen de ui en de knoflook erbij. Laat op een zacht vuurtje even een minuut of 3, 4 bakken.
  • Smeer ondertussen de gebakken YOi Maaltijdbasis in met een laagje van de sambal die jij lekker vindt.
  • Voeg de gewassen spinazie toe aan de champignons, zet het vuur wat hoger en laat al roerend de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het spinazie-/champignonmengsel op de YOi maaltijdbasis en serveer.

Eet smakelijk!

Tip: een beetje kokos(room) is er lekker bij