over

wat is yoi?

belangrijkste kenmerken

Het Europees biologisch keurmerk staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. Het keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.

volledig vrij van dierlijke producten of materialen

de Europese wetgeving heeft 14 stoffen als voedingsallergeen benoemd. Dit zijn: gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt), schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk (inclusief lactose), noten (8 soorten), selderij, mosterd, sesam, sulfiet, lupine en weekdieren. Geen van deze stoffen zit in YOi dus iedereen kan het eten.

er zit 13 gram eiwit in per 100 gram. Eiwitrijk betekent: minimaal 20% van de energie in het levensmiddel bestaat uit eiwitten. Bij YOi is dat 33,3%. Door de fermentatie zijn de eiwitten ook al uit elkaar gehaald naar peptiden. Deze zijn simpel te verteren naar aminozuren. Dit houdt in dat de eiwitten snel en volledig worden opgenomen.

er zit 14 gram vezels in per 100 gram. Vezelrijk betekent: het vezelgehalte van het product is minimaal 6 gram per 100 gram. Het voedingscentrum zegt van vezels: “Belangrijk voor de gezondheid. Ze dragen bij aan een verzadigd gevoel en verminderen het risico van hart- en vaatziekten, diabetes type2 en darmkanker”.

YOi is erg gemakkelijk in het gebruik. Als maaltijdbasis kun je een plak even grillen of bakken en daarna beleggen met bijvoorbeeld een groentegerecht naar keuze. Binnen 10 minuten een heerlijke en gezonde vegan maaltijd op tafel. Het rulgehakt kan worden gebruikt als gewoon rul gebakken gehakt. Als je een plak in blokjes snijdt en die lekker knapperig bakt kunnen ze over stamppotjes, rijstgerechten en salades.

YOi, is van zichzelf neutraal van smaak, met een stevige bite en een beetje notig. Ideaal om te gebruiken onder lekkere smeerseltjes en groentegerechten.  Verder neemt het snel smaken op. Daarmee zijn de gebruiksmogelijkheden als vleesopvolger eindeloos.

doordat YOi is gefermenteerd, zijn de negatieve effecten van peulvruchten, opgeblazen gevoel en winderigheid verdwenen. Ook de antinutriënten zijn weg. De aanwezige eiwitten worden door de fermentatie al uit elkaar getrokken (peptiden) en zijn daardoor volledig en gemakkelijk op te nemen door het lichaam.

Ingrediënten:

Voedingswaarde

Geen vleesvervanger, maar vleesopvolger

YOi onderscheidt zich van veel vleesvervangers die in supermarkt liggen. YOi is namelijk wèl duurzaam en gezond.

Om de aarde gezond te houden is het nodig om duurzame en gezonde ‘vleesopvolgers’ te gaan eten.

Geïnteresseerd in onze producten?

YOi levert zowel aan particulieren als aan de horeca. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op de bestelpagina.

maak kennis met de zwamboon fabriek

YOi wordt ontwikkeld en geproduceerd in de ZwamBoon Fabriek in Apeldoorn.

Behalve over een HACCP productieruimte beschikken Arja & Bert over een grote demonstratieruimte. In de demoruimte kunnen bedrijven en instellingen kennismaken met de YOi vleesopvolgers. Arja & Bert vertellen alles over de gezondheidsvoordelen en de toepassingsmogelijkheden.

De demoruimte wordt ook gebruikt voor het geven van  workshops groentes fermenteren.