Andijviestamppot met YOI bakblokjes

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:
± 800 kruimige aardappels
± 700 g andijvie
2 tomaten
Zout en peper
Roomboter* of olijfolie
200 g YOI bakblokjes
10 g YOI Smokey allergeenvrije specerijenmix
of: 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl uipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine basterdsuiker
Olie om in te bakken

*Dit bevat allergenen

stamppot rauwe andijvie met YOI bakblokjes

bereiding

Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout in 20 minuten gaar.
Verhit op halfhoog vuur een laagje olie. Bak de YOI bakblokjes rustig in 5 à 10 minuten goudbruin. Haal ze uit de olie en voeg de specerijen toe.
Was de andijvie en snijd het in dunne reepjes. Was de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Stamp de gare aardappels fijn. Voeg de fijngesneden andijvie en de tomaatblokjes toe. Roer dit goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat dit op een laag vuurtje enkele minuten doorwarmen. De andijvie mag nog een beetje knapperig blijven. Proef en voeg eventueel zout en peper toe. Uit de andijvie komt nog flink wat vocht. Vaak is het hiermee voldoende smeuïg. Met een scheutje water, een klontje roomboter of wat olijfolie kun je het nog wat smeuïger maken.
Verdeel de stamppot over vier borden en strooi de YOI bakblokjes erover.

Eet smakelijk!