Recept Andijviestamppot met YOi blokjes

Ingrediënten

Dit recept andijviestamppot is voor 4 personen. Dit heb je nodig:

  • 1 YOi Maaltijdbasis van 200 gram
  • 10 g YOi Smokey specerijenmix
    of: 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl uipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine basterdsuiker
  • Olie om in te bakken
  • ± 800 kruimige aardappels
  • ± 700 g andijvie
  • 2 tomaten
  • Zout en peper
  • Roomboter* of olijfolie

 

*Dit bevat allergenen

stamppot rauwe andijvie met YOI bakblokjes

bereiding

Dit recept andijviestamppot is een succesnummer. De YOi Smokeys kun je eventueel in een grotere hoeveelheid vooraf klaarmaken. Die komen wel op!

Hoe maak je het:

  • Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout in 20 minuten gaar.
  • Snijd de YOi Maaltijdbasis in blokjes. Verhit op halfhoog vuur een laagje olie. Bak de YOi blokjes rustig in 5 à 10 minuten goudbruin.
  • Haal de YOi blokjes uit de olie en voeg de specerijen toe. De specerijen bak je niet mee, want dan kan het verbranden en bitter worden.
  • Probeer van de YOi blokjes af te blijven tijdens de rest van het recept :D
  • Was de andijvie en snijd het in dunne reepjes.
  • Was de tomaten, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd de tomaat in kleine blokjes.

    recept andijviestamppot
    Tomaat brunoise snijden
  • Stamp de gare aardappels fijn.
  • Voeg de fijngesneden andijvie en de tomaatblokjes toe. Roer dit goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat dit op een laag vuurtje enkele minuten doorwarmen. De andijvie mag nog een beetje knapperig blijven. Uit de slinkende andijvie komt nog flink wat vocht. Vaak is het hiermee voldoende smeuïg. Met een scheutje water, een klontje roomboter of wat olijfolie kun je het nog wat smeuïger maken.
  • Proef en voeg eventueel zout en peper toe.

 

Verdeel de stamppot over vier borden en strooi de YOi blokjes erover.

Eet smakelijk!