Frisse stamppot met paksoi en YOI bakblokjes

Ingredi├źnten

Voor 2 personen heb je nodig:
1 pakje YOI bakblokjes van 200 g
olie om in te bakken
10 g YOI Smokey-specerijenmix
of: 1/4 tl cayennepeper, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 tl uipoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 tl bruine basterdsuiker
Zonnepitten 20 gram, geroosterd
Komkommer 1
Suiker 2 theelepels
(Witte wijn)azijn 4 eetlepels
Paksoi 1
Aardappels ong. 300 gram
Zoete aardappels ong. 450 gram
Rode peper 1
Gember 2 cm
Knoflook 1 teentje
Roomboter*
Melk*

*dit bevat allergenen

stamppot paksoi YOI bakblokjes

bereiding

Was de komkommer en snijd hem met een dunschiller in lange repen. Vermeng dit in een kom met azijn en suiker.
Rooster de zonnepitten en zet opzij.
Schil alle aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in 20 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Ondertussen verwijder je de zaden en zaadlijsten van de rode peper en snijd je deze fijn. Rasp de gember, pers de knoflook.
Was de paksoi en snijd hem in smalle repen. Bewaar het groen en het wit apart van elkaar.
Verhit op halfhoog vuur een wok of hapjespan met een laagje olie. Doe zodra de olie warm genoeg is de YOI bakblokjes erin. Bak dit rustig 5 tot 10 minutentot ze een beetje knapperig zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie. Voeg de specerijen toe.
Fruit nu in dezelfde pan de knoflook, gember en rode peper. Voeg de witte paksoi toe en na 4 minuten het groene deel. Zet het vuur uit.
Stamp de aardappelmix tot een puree. Voeg naar smaak wat roomboter, melk en peper en zout toe. Stamp het paksoi mengsel erdoor.
Verdeel dit over 2 borden en strooi de YOI bakblokjes en de zonnepitten erover.

Eet smakelijk!