Frisse stamppot met paksoi en YOi Smokeys
Hoe maak je het:
Het komkommer-bijgerecht:
- Was de komkommer en snijd hem met een dunschiller in lange repen. Vermeng dit in een kom met azijn en suiker. Zet opzij.
De stamppot:
- Rooster de zonnepitten zodat de notige smaak omhoog komt en zet opzij.
- Schil de aardappel en de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Hierdoor garen ze gelijkmatig. Kook ze 20 minuten. Giet af en laat uitstomen.
- Ondertussen verwijder je de zaden en zaadlijsten van de rode peper en snijd je deze fijn. Rasp de gember, pers de knoflook*.
- Was de paksoi en snijd hem in smalle repen. Bewaar het groen en het wit apart van elkaar.

- Snijd de YOi Maaltijdbasis in blokjes. Verhit op halfhoog vuur een wok of hapjespan met een laagje olie. Doe zodra de olie warm genoeg is de YOi blokjes erin. Bak dit rustig 5 tot 10 minuten tot ze een beetje knapperig zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de olie. Voeg de specerijen toe.
- Fruit nu in dezelfde pan de knoflook, gember en rode peper. Voeg de witte paksoi toe en na 4 minuten het groene deel. Zet het vuur uit.
- Stamp de aardappels tot een puree. Voeg naar smaak wat roomboter, melk en peper en zout toe. Stamp het paksoi mengsel erdoor.
- Verdeel dit over 2 borden en strooi de YOi blokjes en de zonnepitten erover.
Eet smakelijk!
*Als je knoflook met de platte kant van je mes plet, kun je het droge velletje heel makkelijk verwijderen. Snijd de knoflook vervolgens fijn.