Lasagne met YOI rulgehakt

Ingrediënten

Voor 4 personen heb je nodig:
1 verpakking YOI rulgehakt à 200 g
1 flinke ui
1 teen knoflook
Olie om in te bakken
Lasagne* plakken (bijvoorbeeld glutenvrije van AH)
1 blikje tomaten
groentebouillon
rode paprika
courgette
200 ml melk* of vegan alternatief
1 eetlepel maïzena om te binden
100 g geraspte kaas* of vegan alternatief
Tijm, oregano, rozemarijn, basilicum
gerookt paprikapoeder
zout en peper

*dit bevat allergenen

lasagne met YOI rulgehakt

bereiding

Snipper de ui en maak de knoflook fijn. Fruit dit in wat olie naar keuze. Zodra het glazig is, voeg je het YOI rulgehakt toe. Bak dit even mee. Voeg het paprikapoeder toe, laat even bakken zodat de aroma’s goed vrijkomen. Zet het vuur laag.

Snijd de paprika en de courgette in stukjes en bak dit mee op halfhoog vuur. Snijd de tomaten uit blik in stukjes en voeg dit, met het sap en een half blikje water toe. Voeg de groene kruiden en de groentebouillon toe en laat alles een paar minuten garen met het deksel op de pan.
Doe de (vegan) melk in een pannetje en voeg ongeveer 150 ml water toe. Breng dit aan de kook en bind het met de maïzena (losgeroerd met wat koud water). Het hoeft maar net iets dikker te worden dan melk. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en 3/4 deel van de kaas.
Proef de tomatensaus en voeg eventueel zout en peper toe.
Neem een ovenschaal en spreid een flinke schep tomatensaus uit over de bodem. Dek dit af met lasagnebladen. Hierop doe je een beetje van de melksaus. Daarop weer lasagnebladen. Daarop weer tomatensaus. Zo bouw je het laag voor laag op. Zorg dat je voor de bovenkant melksaus overhoudt, want daarmee dek je het af. Strooi de rest van de kaas erover en bak het in 40 minuten op 180°C.

Eet smakelijk!