YOi Maaltijdbasis met gemengde groente recept ‘Urap Urap’

Ingrediënten

Voor dit YOi Maaltijdbasis met gemengde groente recept heb je voor 4 personen nodig:

  • yoi maaltijdbasis met gemengde groente4 plakken YOi Maaltijdbasis (neem een abonnement op YOi, zodat je nooit misgrijpt!)
  • beetje olie om te bakken
  • 200 g sperziebonen
  • 150 g witte kool
  • 125 g taugé
  • 75 g geraspte kokos
  • 2 tl geraspte citroenschil of 4 blaadjes djeroek poeroet
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode pepers (of sambal oelek)
  • 2 kleine sjalotten (of ui)
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 winterpeen
  • 1,5 el limoensap
  • 2 el basterdsuiker of kokosbloesemsuiker (gula djawa )
  • 1 tl kurkuma (geelwortel, te koop in de supermarkt)
  • 1 tl gemalen koriander (Ketoembar, te koop in de supermarkt)
  • 1/2 tl trassi* (Garnalenpasta, te koop in de goed gesorteerde supermarkt of toko)

 

*Dit bevat allergenen, voor vegetarisch achterwege laten.

Bereidingstijd:

Ongeveer 20 minuten tot een half uur.

 

YOi Maaltijdbasis met gemengde groente recept

bereiding

Qua voedingswaarde vervangt YOi zowel aardappelen als vlees. Je hoeft dus alleen groente toe te voegen om een complete maaltijd op tafel te zetten. Dit YOi Maaltijdbasis met gemengde groente recept maakt het je gemakkelijk.

Hoe maak je het:

  • recept YOi Maaltijdbasis met gemengde groenteDoe de 1/2 paprika, 2 pepers, 2 sjalotjes, 3 tenen knoflook, citroenschil, 1/2 tl trassi, 1 tl koriander en 1 tl kurkuma in de keukenmachine en maak er een mooie gladde kruidenpasta (boemboe) van.
  • Verwarm een scheut olie in een wok of grote koekenpan en fruit de kruidenpasta kort op laag tot matig vuur.
  • Voeg 2 eetlepels basterdsuiker en het limoensap toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur laag (suiker verbrandt snel!) en meng 75 gr geraspte kokos door het geheel. Zet het vuur nu even uit, zodat je de groenten kunt snijden.
  • Zet een grote pan water op het vuur. Snijd ondertussen de winterpeen in reepjes of blokjes, halveer de sperziebonen, snijd de witte kool fijn.
  • Bak ondertussen de YOi Maaltijdbasis goudbruin in wat olie in de koekenpan. Of kwast de Maaltijdbasis in met wat olie en bak het in een contact-grill of broodrooster.
  • Blancheer als het water kookt de groenten in deze volgorde:
    als eerste de sperzieboontjes 2 minuten koken;
    de winterpeen toevoegen, dit 3 minuten koken;
    dan de taugé erbij en nog 1 minuut koken;
    de witte kool erbij en nog 30 seconden koken.
  • Doe de inhoud van de pan in een vergiet en spoel nu de groentes onder ijskoud water af zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken.
  • Zet nu het vuur onder je pan met je kokosmengsel weer aan. Voeg de groenten toe aan het kokosmengsel en verwarm terwijl je het goed door elkaar mengt.
  • Leg de gebakken YOi Maaltijdbasis op borden en verdeel de groente erover.

 

Eet smakelijk!

Wist je dat je taugé heel goed kunt fermenteren? Zo blijft het maanden knapperig in je koelkast.