Zoals je ziet, zitten er buiten soja geen allergenen in deze Mierikswortel Veganaise. Het recept is dus vrijwel allergeenvrij. Het is dus lactosevrij, glutenvrij en eiwitvrij. Om soja kunnen we helaas niet heen, omdat dit de benodigde lecithine bevat.
*dit bevat allergeen
bereiding
Zo maak je dit recept Mierikswortel Veganaise
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, bij elkaar en mix dat goed met een staafmixer.
Giet daarna rustig de olie bij het mengsel terwijl je het mengt met de staafmixer.
Even goed blijven mixen tot de gewenste dikte is bereikt.
In plaats van mierikswortel kun je ook mosterd gebruiken
Voeg een paar teentjes geperste knoflook toe voor heerlijke aioli
Voeg rozemarijn en tijm toe voor een mediterrane twist.
De veganaise MOET met sojamelk worden gemaakt. Andere plantaardige melksoorten werken niet. Dit komt door de emulgator lecithine die alleen in soja voorkomt. En die emulgator zorgt ervoor dat de Mieriskwortel Veganaise lekker dik wordt.
Deze Mierikswortel Veganaise combineert fantastisch met YOi. Bijvoorbeeld bij de opmaak van een broodje YOi burger.