Recept vegan Lasagne met YOi rulgehakt

Ingrediënten

Dit recept vegan lasagne met YOi Rulgehakt is voor 4 personen:

  • een verpakking YOi Rulgehakt à 200 g
  • 1 flinke ui
  • een teen knoflook
  • Olie om in te bakken
  • Lasagne* plakken (bijvoorbeeld glutenvrije van AH)
  • 1 blikje tomaten
  • groentebouillon
  • rode paprika
  • courgette
  • 200 ml melk* of vegan alternatief
  • 1 eetlepel maïzena om te binden
  • 100 g geraspte kaas* of vegan alternatief
  • Tijm, oregano, rozemarijn, basilicum
  • gerookt paprikapoeder
  • zout en peper

 

*dit bevat allergenen

lasagne met YOI rulgehakt

bereiding

Dit recept vegan lasagne met YOi Rulgehakt maak je in ongeveer 25 minuten.

  • Snipper de ui en maak de knoflook fijn.
  • Fruit dit in wat olie naar keuze. Zodra het glazig is, voeg je het YOi Rulgehakt toe. Bak dit even mee.
  • Voeg het paprikapoeder toe, laat even bakken zodat de aroma’s goed vrijkomen. Zet het vuur laag.
  • Snijd de paprika en de courgette in stukjes en bak dit mee op halfhoog vuur.
  • Knijp de tomaten uit blik boven de pan in stukjes, zodat er geen hele tomaten in komen. Voeg het sap en een half blikje water toe.
  • Voeg de groene kruiden en de groentebouillon toe en laat alles een paar minuten garen met het deksel op de pan.
  • Doe de (vegan) melk in een pannetje en voeg ongeveer 150 ml water toe. Breng dit aan de kook en bind het met de maïzena (losgeroerd met wat koud water), zodat het net iets dikker wordt dan melk. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en 3/4 deel van de kaas.
  • Proef de tomatensaus en voeg eventueel zout en peper toe.
  • Neem een ovenschaal en spreid een flinke schep tomatensaus uit over de bodem. Dek dit af met lasagnebladen. Hierop doe je een beetje van de melksaus. Daarop weer lasagnebladen. Daarop weer tomatensaus. Zo bouw je het laag voor laag op. Zorg dat je voor de bovenkant melksaus overhoudt, want daarmee dek je het af.
  • Strooi de rest van de kaas erover en bak het in 40 minuten op 180°C.

 

Eet smakelijk!

TIP: als je knoflook met de platte kant van je keukenmes plet, kun je het harde velletje heel makkelijk verwijderen. De geplette knoflook snijd je vervolgens klein.