Recept vegan oosters groentegerecht recept Sajoer YOi

Ingrediënten

Voor dit recept vegan oosters groentegerecht heb je nodig:

  • 2 plakken YOi Maaltijdbasis
  • (zonnebloem)olie om te bakken
  • 200 g sperziebonen
  • rode paprika 1
  • 150 g taugé
  • een ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 dl kokosmelk of santen beide zijn te koop in de supermarkt
  •  laos (laos is te koop in supermarkt en toko) 1 tl
  • 1 tl gemberpoeder (djahé, te koop in supermarkt en toko)
  • 1 el bruine suiker (basterd of palmsuiker)
  • 50 ml azijn
  • 4 el ketjap manis* (te koop in supermarkt en toko)
  • 300 g zilvervliesrijst

*dit bevat allergeen

sajoer YOi

bereiding

Met dit recept vegan oosters groentegerecht heb je snel een (h)eerlijk gerecht op tafel staan. In Indonesië noemen ze dit ‘Sajoer’.  Sajoer is een nat groentegerecht

Hoe maak je dit recept vegan oosters groentegerecht:

  • Kook jouw rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, zodat deze op tijd klaar is.
  • Snijd de plakken YOi Maaltijdbasis in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak deze goudbruin in een pan met een flinke laag olie.

    recept oosters vegan groentegerecht
    Bak de YOi-blokjes goudbruin
  • Haal de blokjes eruit, eventueel op keukenpapier zodat er minder olie op zit, en zet opzij.
  • Maak ondertussen de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar.
  • Snipper de ui en de knoflook. Fruit dit aan in een scheutje olie. Voeg laos, gemberpoeder en bruine suiker toe en bak dit kort even aan. Niet op te hoog vuur, want suiker verbrandt snel!
  • Maak ondertussen ringetjes van de rode peper.
  • Voeg toe aan de uien: azijn, ketjap en rode peper. Doe de kokosmelk erbij en warm dit even door. Zet opzij.recepst vegan oosters groentegerecht
  • Snijd de paprika en voeg deze toe aan de pan met gekookte sperzieboontjes. Voeg de blokjes YOi toe, samen met het warme sausje. Roer dit even goed door, proef en voeg eventueel wat zout toe.
  • Als laatste de taugé erdoor scheppen en jouw Sajoer YOi is klaar om gegeten te worden.

 

TIP: Wist je dat je taugé heel makkelijk kunt fermenteren. Dan blijft het maanden houdbaar.

Eet smakelijk!