Vegan oosterse YOi reepjes

Ingrediënten

Vegan oosterse YOi reepjes voor 1 maaltijd:

De volgende keer maak je minstens de dubbele hoeveelheid, want deze vegan oosterse YOi reepjes zijn verrukkelijk!

Lekker met (gefermenteerde) atjar tjampoer. Fermenteren kun je leren bij de Fermenteerfabriek.

 

* dit bevat het allergeen soja. Kies eventueel voor een allergeenvrij alternatief (bijvoorbeeld tomatenpuree met zout)

oosters yoi reepjes

bereiding

Deze vegan oosterse YOi reepjes maak je in ongeveer 15 minuten.

Je kunt deze reepjes ook heel goed in een grotere hoeveelheid vooraf maken. Ze zijn namelijk óveral lekker bij. Ook als snackje of knabbeltje tussendoor.

Hoe maak je het:

  • Snijd de YOi Maaltijdbasis in lange smalle reepjes (over de breedte in repen van 1/2 cm breed, deze weer in stukken van 2 cm, zodat je mooie reepjes overhoudt).
  • Pureer de ui, samen met de knoflook, sambal, laos, ketjap en suiker. Zet dit even opzij.
  • Doe een laagje olie in een koekenpan en verwarm dit op vol vermogen tot het heet genoeg is (een reepje YOi begint te bruisen in de olie). Zet het vuur nu ietsje lager en voeg alle YOi reepjes toe. Als de reepjes rondom goudbruin gekleurd zijn, zet je het vuur helemaal laag en laat je het nog even rustig krokant bakken.
  • Voeg nu het specerijenmengsel toe en laat het nog heel even zacht doorwarmen. Suiker verbrandt op hoog vuur, dus rustig aan!
  • Laat de oosterse reepjes iets afkoelen en proef of je er nog wat zout op wilt doen.

 

Heerlijk bij rijstgerechten of als gezonde snack.

Eet smakelijk!