De Fermenteerfabriek geeft workshops fermenteren. Leuk om te doen en een aanwinst voor je gezondheid.
bereiding
Tomatensalsa maakt je YOi maaltijd compleet. Qua voedingswaarde vervangt YOi zowel aardappelen als vlees. Je hoeft dus alleen groente toe te voegen om een complete maaltijd op tafel te zetten.
Hoe maak je het:
Smeer de YOi Maaltijdbasis in met wat olie en bak de plak in een contactgrill, pan of broodrooster.
Snijd de tomaat in stukken, verwijder het vruchtvlees en maak er reepjes van. Het vruchtvlees kun je eventueel in soep verwerken.
Snijd het rode uitje in halve ringen.
Snipper het teentje knoflook. Het velletje gaat er makkelijk af als je het hele teentje plet met de zijkant van je mes. De droge velletjes peuter je dan makkelijk los.
Snijd de augurk in kleine blokjes. Wist je dat je augurken ook zelf kunt fermenteren?
Vermeng de olijfolie met het limoensap en voeg wat peper en zout toe.
Doe alles bij elkaar in een schaal en hussel even door.
Leg de YOi Maaltijdbasis op een bord, schep er salsa op en garneer eventueel met wat (gedroogde) peterselie.