YOi maaltijdbasis met ananas/limoenjam

Ingrediënten

Dit is een nagerecht, een ontbijt of een gezond zoet tussendoortje.

Voor het recept ananas limoenjam heb je nodig:

 

*Als je deze suiker gebruikt, heb je veel minder suiker nodig dan normaal bij jam.

yoi met ananas limoen jam

bereiding

Ananas limoenjam, dat zie je niet in de supermarkt! Daarom geven we je dit: recept ananas limoenjam. De jam is makkelijk zelf te maken. Omdat het voor ons niet zo heel erg zoet hoeft, gebruiken wij geleisuiker speciaal. Je gebruikt dan maar 40% suiker, i.p.v. de 100% bij ‘echte jam’.

Ananas limoen jam maken:

  • Verwijder de groene kroon en de schil van de ananas, zodat je het vruchtvlees overhoudt. Snijd de ananas nu in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern tot waar het zachte vruchtvlees begint. De harde kern verwijder je omdat die ‘stokkerig’ is en niet lekker in je jam.
    Snijd de kwarten nu in plakken, dan in repen en dan in blokjes. Niet te groot, ze moeten op je YOi blijven liggen.
  • Roer de geleisuiker erdoor.
  • Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Voeg dit toe aan het ananas/geleisuiker mengsel. Laat dit minimaal een uur staan. Hierdoor kan de suiker het mengsel ‘vloeibaar met stukjes’ maken.
  • Breng dit al roerend op hoog vuur aan de kook en laat het 5 minuten flink koken. Doe een druppel op een ijskoud schoteltje om te kijken of de jam dik genoeg is. Blijft die druppel stevig, dan kun je de jam overgieten in (3) brandschone potjes. Draai de deksels erop en laat afkoelen. De deksels zullen vacuüm trekken waardoor de jam houdbaar wordt.

YOi Maaltijdbasis bakken:

Snijd de YOi Maaltijdbasis in stukken en bak deze in een laagje olie in de pan, of bestrijk de YOi met olie en grill het in een contactgrill, broodrooster of iets dergelijks. Doe er een schepje ananas-/limoenjam op en smullen maar…

Eet smakelijk!