Met dit recept pastasaus met YOi Rulgehakt ben je ongeveer 10 minuten bezig.
Hoe maak je het:
Snipper de ui en maak de knoflook fijn. (Knoflook kun je pletten met de zijkant van een mes. Daarna is het droge velletje makkelijk te verwijderen).
Knoflook bevat allicine. Dit geeft knoflook haar typische smaak en geur. Allicine werkt antibacterieel, antiviraal en kan schimmels doden. Door verhitting van de knoflook verdwijnt allicine. Als je na het pletten van de knoflook 10 minuten wacht, heeft het de tijd om te stabiliseren en verdwijnt het niet bij verhitting.
Fruit de gesnipperde ui aan in de olie. Voeg als het glazig begint te worden de knoflook toe en bak dit even mee.
Open de verpakking YOI Rulgehakt en bak dit even mee in de pan.
Open het blikje tomaten en knijp de tomaten fijn boven de pan. Voeg het tomatenvocht toe en eventueel een half blikje water. Voeg het bouillonblokje toe en laat het oplossen in de saus.
Snijd de oregano, tijm en rozemarijn fijn en voeg toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
Je pastasaus is nu klaar voor verdere verwerking in lasagne of spaghetti of als saus op je pizza.