Met dit recept ‘Sperziebonen ovenschotel met YOi Rulgehakt’ krijg je zelfs de slechtste eters aan de groente. Serveer het met een stokbroodje of met een aardappelpuree.
Hoe maak je dit:
- Kook de bonen in water met een beetje zout in 10 à 12 minuten beetgaar. Omdat dit een ovenschotel is, kan het prima met boontjes uit de vriezer.
- Snipper ondertussen de ui en de knoflook en verwarm de oven voor tot 200 graden (hetelucht) of 220 graden.
- Bak het YOi Rulgehakt in een laagje olie naar keuze in 5 à 10 minuten goudbruin. Haal het uit de olie.
- Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook licht aan. Doe de (gesneden) kruiden en het YOi Rulgehakt bij de gefruite ui en haal de pan van het vuur.
Roer met een vork de crème fraîche los. Meng de kaas met de crème fraîche.
- Doe de helft van de sperziebonen in een ovenschaal.
- Verspreid het ui-knoflook-kruiden-YOi-mengsel over de laag bonen.
- Schik de rest van de bonen hierop.
- Verdeel het kaas/roommengsel over de bovenkant.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 20 minuten is je sperziebonenschotel klaar. Lekker met een stokbroodje, met aardappelpuree of gewoon zo. Je kunt dan overwegen wat meer sperziebonen te gebruiken.
Maak je de schotel een dag van tevoren klaar, reken dan op circa 45 minuten oventijd.
Eet smakelijk!