YOi vegan snack, allergeenvrij

Ingrediënten

 

Marinade:

  • 35 g (3 eetlepels) gembersiroop
  • 6 g (2 theelepels) sambal oelek
  • 14 g (2,5 theelepels) tomatenpuree
  • 2,8 g (1,5 theelepels) zout

Dit recept is allergeenvrij.

Heb je geen problemen met sojasaus, dan kun je ketjap/sojasaus nemen in plaats van tomatenpuree en zout.

Dit is een YOi vegan snack allergeenvrij

YOi snack allergeenvrij

bereiding

Met dit recept voor een YOi vegan snack, allergeenvrij, maak je iets lekkers dat iedereen mag eten.

  • Ontzuur de tomatenpuree (indien nodig) door het even te bakken in wat olie. Doe de puree in een schaaltje en voeg de overige marinade ingrediënten toe. Meng dit door elkaar en zet het even opzij.
  • Snijd de YOi Maaltijdbasis in kleine blokjes. (Dit gaat zo het snelst: snijd de plak doormidden en leg de helften op elkaar. Snijd hier smalle repen van. Snijd deze repen weer overdwars, zodat je blokjes overhoudt. Hetzelfde met de tweede plak.)
  • Verhit in een wok een flinke laag olie. (YOi neemt het minste olie op, als je het wokt/frituurt in een flinke laag olie, die goed op temperatuur is. Of de temperatuur goed is, test je met een klein stukje: gaat het direct borrelen, dan is de temperatuur prima.) Doe de helft van de blokjes in je wok en frituur het totdat de blokjes bruin en knapperig zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan, zodat je zo weinig mogelijk vet mee schept. Doe de blokjes in een schaal. Bak zo ook de andere helft blokjes.
  • Doe ondertussen de marinade bij de eerste helft van de gebakken blokjes en verdeel het goed. Voeg het tweede deel van de blokjes toe, zodra ze klaar zijn en meng nog een keer goed. Heerlijk als snack of bij de maaltijd. (Gebruik je een frituurpan, dan kunnen alle blokjes tegelijk worden gefrituurd)

 

Dit recept is allergeenvrij. Mag en wil je gewoon soja gebruiken, dan kun je sojasaus/ketjap gebruiken.

Eet smakelijk!