Voor dit recept allergeenvrij brood van ongeveer 900 gram heb je het volgende nodig:
Natriumbicarbonaat wordt gebruikt als rijsmiddel. Het vormt belletjes zodra het in contact komt met een zuurtje. Daarom zit er ook wat azijn of citroensap in dit brood.
Recept allergeenvrij brood bevat geen allergenen, het is dus glutenvrij, lactosevrij, notenvrij etc. Geen van de 14 door de EU aangewezen allergenen zijn in dit brood aanwezig. In principe mag iedereen dit dus eten.
Tip: het is lekker als je bovenop het brood wat zonnepitten strooit!
Na het bakken het brood uit de vorm halen en op een rekje laten uitdampen en afkoelen.
Gebruik 50 gram havervlokken en 50 gram kikkererwten meel in plaats van de 100 gram havervlokken. Dit geeft het brood een beetje een notige smaak.
Een dunne plak van dit haverbrood smaakt prima als basis voor een broodje YOi burger!
Wat denk je van haverbrood met ananas/limoenjam?